BÄSTA VPN TJÄNSTERNA 2022

Svårt att välja vilken VPN tjänst som passar just dig?

Vi hjälper dig på traven!

Skaffa VPN

Funderar du på att skaffa VPN?

Letar du efter en enkel VPN lösning men inte vet vilken du ska välja?  Då är du inte ensam!

Det finns många olika VPN-tjänster på marknaden och det kan vara svårt att avgöra vilken som är bäst.

Med hundratals olika leverantörer av VPN tjänster så kommer du troligen att lägga en hel del tid på att hitta rätt lösning just för dig, troligen så blir du trött på att leta och som många andra lägger det åt sidan.

Här kommer vi att jämföra några av de bästa VPN-tjänsterna och hjälpa dig att avgöra vilken som är rätt för dig.

Vi kommer att diskutera funktionerna hos varje leverantör och hur de kan vara till nytta för dig. Så oavsett om du letar efter en VPN för att hålla din data säker när du surfar på internet eller för att avblockera innehåll från andra länder så har vi tips på rätt vpn tjänst!

Välj rätt VPN-tjänst!

Det finns så många olika funktioner att ta hänsyn till och så många olika vpn tjänster att det blir svårt att veta vilka som bäst och som passar just dig.

Det ska inte vara svårt att välja och använda en vpn.

För att göra det enkelt har vi sammanställt en lista över de viktigaste faktorerna att titta på när du väljer bland alla vpn tjänster.

Säkerhet: Detta är självklart den viktigaste faktor att ta hänsyn till när du väljer en VPN-leverantör. Du vill vara säker på att dina data är säkra när du surfar på internet. Leta efter en leverantör som erbjuder kryptering av militär kvalitet och en strikt policy för att inte registrera några loggar.

Hastighet: En annan viktig faktor att ta hänsyn till är hastigheten. Du vill inte att din VPN ska sakta ner din internetanslutning,så se till att du väljer en leverantör som erbjuder snabba hastigheter.

Avblockering av innehåll: Om du letar efter en VPN för att låsa upp innehåll från andra länder vill du hitta en leverantör som erbjuder ett stort antal servrar i många olika länder. På så sätt kan du få tillgång till webbplatser och tjänster som är blockerade i ditt land.

Pris: Slutligen får du inte glömma att ta hänsyn till priset när du väljer en VPN-leverantör. De flesta leverantörer erbjuder en mängd olika planer med olika funktioner, så se till att välja den plan som passar bäst för dina behov.

Virtual Private Network
VPN Tips

Våra VPN tips för 2022!

Vi har valt ut vad vi anser de bästa och mest lättanvända VPN lösningarna som är snabba att komma igång med för den vanliga användaren.

Tjänsterna skiljer sig väldigt lite om man är en vanlig konsument som ska använda VPN tjänsten utan några avancerade inställningar eller funktioner, därför kan priset och betalningsmetoden vara avgörande för de flesta användarna.

Här är våra bästa tips på de bästa VPN-tjänsterna för 2022.

Listan hittar du nedan, vi uppdaterar den löpande för att du ska få rätt information och den bästa VPN tjänsten som passar just dig.

Vi hoppas att den här sidan kommer att hjälpa till att bestämma vilken VPN som är rätt för dig.

från $6.67/mån
4.4/5
4.4/5
7867 recensioner på Trustpilot

ExpressVPN är en av de ledande företagen inom VPN tjänster och erbjuder en enkel lösning som är lätt att installera och konfigurera även för den som inte är tekniskt lagd. Med kryptering av militär kvalitet, snabba hastigheter, säker åtkomst världen över och servrar i 90 länder är det en pålitlig tjänst som många rekommenderar. Tjänsten fungerar på alla enheter och är enkel att installera. ExpressVPN erbjuder appar för dina mobila enheter så att du kan komma igång supersnabbt. Dessutom har de en kill switch-funktion som skyddar dina data om VPN-anslutningen går förlorad. Ett riktigt bra skydd till bra pris.

Just nu! 3 månader gratis!*

*vid köp av 12 månader.
från 1.79€/mån
4.6/5
4.6/5
7949 recensioner på Trustpilot

Private Internet Access (PIA) är en ledande aktör inom VPN tjänster och erbjuder en prisvärd lösning med mycket anpassningsbara inställningar men samtidigt väldigt enkelt att installera. Det som skiljer PIA från andra aktörer är att deras lösning bygger på öppen källkod samt att de erbjuder så kallad Advanced split-tunneling som saknas hos de flesta andra VPN aktörer. För övrigt är det en bra tjänst som har många nöjda kunder och bra rykte. Även denna VPN tjänst erbjuder en kill switch-funktion.

Just nu! Upp till 85% rabatt!*

*vid köp av 36 månader.
från 38kr/mån
4.3/5
4.3/5
11716 recensioner på Trustpilot

NordVPN har funnits på marknaden i 10 år och har blivit en favorit bland VPN lösningar. Deras fokus ligger på att förutom de vanligaste VPN funktionerna erbjuda skydd mot annonser, spårare och skadlig programvara. NordVPN erbjuder även en kill switch-funktion som skyddar din data om VPN-anslutningen bryts. I ett enda abonnemang kan du ha upp till 6 enheter. Det finns en uppsjö av olika tillägg och tjänster för att öka din säkerhet ytterligare och det är svårt att hitta någon annan VPN lösning som har en mer komplett VPN tjänst än NordVPN.

Just nu! Upp till 67% rabatt!*

*vid köp av 24 månader.
från 2.03€/mån
4.3/5
4.3/5
11930 recensioner på Trustpilot

Surfshark är en populär VPN lösning som fått många utmärkelser och visar sitt värde genom att erbjuda en stor samling av sekretessverktyg en bra app och obegränsade enhetsanslutningar. En av många intressanta inställningar är bla MultiHop där du kan ansluta via 2 olika VPN servrar på samma gång för att öka ditt skydd och surfhastighet. För övrigt erbjuder de förutom tex en kill switch allt man kan behöva för att surfa säkert och obemärkt på nätet.

Just nu! Upp till 82% rabatt!*

*vid köp av 24 månader.
från 1.89€/mån
4.8/5
4.8/5
14372 recensioner på Trustpilot

Cyber Ghost VPN har funnits i över 15 år och är en välkänd aktör inom VPN säkerhet. Förutom de vanligaste VPN tjänsterna erbjuder de många tillägg som tex antivirus program samt dedikerad IP adress samt en uppsjö av andra bra tillägg och inställningar. Deras VPN lösning är enkel att använda och man behöver inte grotta ner sig i inställningar om man inte vill det, de har en enkel app för mobila enheter så att vem som helst enkelt ska kunna komma igång och använda deras VPN tjänst.

Just nu! 3 månader gratis!*

*vid köp av 36 månader.
från $1.99/mån
3.9/5
3.9/5
114 recensioner på Trustpilot

AtlasVPN är en uppstickare på marknaden för VPN tjänster, de har snabbt blivit populära genom att erbjuda en säker och snabb lösning till ett riktigt lågt pris.
Förutom de vanligaste tjänsterna som de flesta erbjuder de bla obegränsat antal enheter samtidigt, snabb 4k-strömning, wireguard-protokoll, annonsblockerare samt epostskydd. De har söd för de flesta enheter och har över 750 servrar världen över. AtlasVPN erbjuder pengarna tillbaka garanti på 30 dagar så att du kan känna dig trygg i ditt val av vpn tjänst.

Just nu! Upp till 82% rabatt!*

*vid köp av 36 månader.
Pengarna tillbaka garanti

Pengarna tillbaka garanti.

De flesta vpn tjänster erbjuder oftast en prova på period och pengarna tillbaka garanti, oftast 30 dagar pengarna tillbaka garanti men även 45 dagars pengarna tillbaka garanti beroende på tjänst.

Du hinner under denna tid att testa tjänsten i sin helhet och i lugn och ro bestämma dig om VPN är något du kommer ha nytta av.

Se innehåll från andra länder.

Många länder har IP blockat innehåll men tack vare vpn tjänster så blir det enkelt att titta på tex Amerikanska Netflix, Amazon Prime, BBC Iplayer och andra streaming tjänster. 

Men en VPN är även bra om du själv är utomlands och vill se Svenskt innehåll som tex tv4 play eller svt play. 

Eftersom du kan använda tjänsten på flera enheter samtidigt så blir det enkelt att byta mellan dator, mediaspelare, mobiltelefon eller surfplatta när du ska se dina favoritserier hemma eller på resande fot.

Innehåll från olika länder
VPN kryptering

Stark kryptering och många servrar

När du väljer VPN tjänst så är det viktikt att veta att man får vad man betalar för, tex gratis vpn tjänster brukar vara väldigt långsamma eftersom de inte använder speciellt många servrar eller tillräckligt kraftfulla servrar.

De kan ibland även vara osäker på det sättet att leverantören av tjänsten sparar trafikloggar eller använder användarnas data för att sälja riktade tjänster eller reklam.

Med en betald lösning så kan du känna dig säker, alla de tjänsterna vi listar på vår sida sparar inga loggar, de har många servrar för bästa hastighet och använder sig av stark kryptering.

Flera enheter samtidigt

Alla VPN tjänster vi listar har stöd för flera enheter, det kan röra sig om från 5 enheter samtidigt till obegränsat antal enheter samtidigt beroende på tjänst, så att du enkelt kan använda VPN på din Laptop, surfplatta, mobiltelefon och mediaspelare. De flesta tjänsterna stödjer både Windows och Mac.

Flera enheter
VPN skydd

De bästa VPN tjänsterna för Sverige 2022

Det finns väldigt många andra VPN tjänster, men vi har fokuserat på de vi anser är de bästa och beprövade för den Svenska marknaden. Vi har nogrannt valt ut de snabbaste och de med flest antal servrar i olika länder samt enbart pålitliga vpn leverantörer.

Alla har någon slags prova på period som oftast ger en pengarna tillbaka garanti om du inte skulle vara nöjd.
Samtliga gör jobbet med att dölja ditt IP nummer och kryptera trafiken på rätt och säkert sätt, oavsett om du ska använda tjänsten i jobb eller att tex titta på Amerikanska Netflix eller Amazon Prime

Se till att skydda din integritet och dölj dina ip adresser genom en bra och billig vpn tjänst.